Esposición Pictórica de Luis López Arias

López Arias ye un pintor formáu en dibuxu artísticu y pintura al oliu na Escuela d'Artes y Oficios d'Avilés. Nes sos obres reflexa paisaxes, xentes y llugares diversos, encuadraos xeneralmente nel ambiente rural y marítimo. Tien una clara predilección poles técniques impresionistes con un toque personal basáu nel usu de la espátula.

Frutu de la so constancia y evolución pictórica, nel 2001 consigue'l Diploma d'Honor. Ente que trés años más tardes concédese-y el Premiu Estraordinariu “Hermanos Álvarez Casariego” a la calidá. Premiu qu'otorga la Escuela d'Artes y Oficios d'Avilés.

En palabres d'Antonia López, profesora de dibuxu y pintura del centru formativu avilesín “Luis suma nel so aprendizaxe académicu convencional, la maestría nel manexu de la espátula, el coloríu harmónicu y la pasión pol impresionismu, qu'inflúi en tola so obra. Y la suma de too ello consigue tresmitinos la so visión personal del arte. A pesar de la so vocación tardida, la so dedicación, el so trabayu incansable y el so enfotu de superación fai que nun quepa la menor dulda que va llograr rematar les sos aspiraciones artístiques

Dellos fueron los Conceyos de la xeografía asturiana nos que llegó a esponer a lo llargo de los años. Hai que destacar Avilés, Castrillón, Valdés , Gozón, Siero, Corvera,.. siendo esta la segunda vegada qu'amuesa la so obra en Carreño.

La esposición podrá visitase hasta'l 1 de xunetu inclusive, nel siguiente horariu:

• Llunes a sábadu de 16 a 21 hores.
• Xueves 21 xunu de 16 a 19 hores.
• Domingu 24 de xunu  de 11 a 13 hores y de 16 a 21hores
• Domingu 1 de xunetu de 11 a 13, Clausura.