El Puertu de Candás acueye del 19 al
22 de xunetu la vigésimonovena edición de la Feria de la Conserva,
eventu que rinde homenaxe a la tradición conservera de Candás.
Candás, vuelve ser centru neurálxicu
de l'actividá mercantil conservera. Les rexones que miren al mar
Cantábricu caltienen dende tiempu tras fuertes semeyances y venceyos
nel campu de l'actividá pesquera. Les actividaes mercantiles
consiguientes y los procesos d'ellaboración del pexe pal so
posterior comercialización desenvolver en paralelu en puertos como
Candás, Castro Urdiales. Bermeo o Mutriku.
La feria turística-comercial ta
consolidada como referente de venta de conserves nel norte del país.
Nesta edición van participar 16 empreses conserveres. A les yá
veteranes empreses qu'alleguen cada añu al puertu candasín xúnese,
per primer vegada, la empresa conservera Regio Mare, procedente de
Cantabria.
Dieciséis empreses conserveres
procedentes d'Asturies, Cantabria, Galicia, Málaga (vien una empresa
de Vélez) y País Vascu van ufiertar una amplia variedá de
conserves y platos precocinaos qu'ensin llugar a duldes van
satisfacer los gustos más esixentes.
“Mientres los cuatro díes, van
desenvolvese na feria diverses actuaciones musicales al cargu de
distintes entidaes del conceyu como la Banda Gaites Candás, la
fanfarria Pepe'l Chelo, el grupu de baille “San Félix” de
Candás, según l'actuación d'una pareya de gaita y tambor pa
ambientar la zona ferial. Amás van instalase na cortil trés
obradores del conceyu que van ufiertar marañueles de Candás baxu la
marca de calidá “Alimentos del Paraísu” - esplicó la
conceyala de Turismu Paula Cuervo.
“Va habilitase tamién un
puntu d'información turística na feria, con visites empuestes a la
esposición permanente de la industria conservera'l vienres 20,
sábadu @1 y Domingu 22 de xunetu de 12 a 14 hores y de 18 a 20
hores. Hai programaos talleres infantiles previa inscripción nel
puntu d'información turística allugáu na mesma feria).”
- prosiguió la edil.
Horariu d'apertura de los stands:
Xueves (día d'apertura) de 17 a 22 h. Restu de díes, de 11 a 14:30
hores y de 17 a 22 hores.
Inauguración: Día 19 de xunetu a
les 18:30 hores
Programa d'actos y actividaes:
Xueves, día 19, a les 18:30 hores.
Inauguración de la XXIX edición de la
feria. Percorríu institucional cola Banda Gaites de Candás.
Vienres, día 20, a les 20 hores.
Ambientación musical al cargu de una
pareya de gaita y tambor.
Sábadu, día 21
12:30 h. Taller infantil “Cocina
risondera con conserves” al cargu de Llar Animación.
(Inscripciones nel puntu d'información turística. Places llindaes:
Axudicación de les mesmes por orde d'inscripción)
19:30 h. Ambientación musical al cargu
de la fanfarria “Pepe'l Chelo y sus marchosos”
Domingo, día 22
12:30 h. Taller infantil “Ellaboremos
la nuesa mesma llata de conserves” al cargu de Llar Animación.
(Inscripciones nel puntu d'información turística. Places llindaes:
Axudicación de les mesmes por orde d'inscripción)
19:30 h. Actuación del grupu de Baille
“San Félix” de Candás.
Vienres 20, sábadu 21 y Domingo 22 de
12 a 14 hores y de 18 a 20 hores. Visites Empuestes a la Esposición
permanente de la Industria Conservera de Candás. Acutar nel puntu
d'información habilitáu na Feria.
Empreses participantes: