16 Empreses participen na XXIX Feria de la Conserva de Candás

El Puertu de Candás acueye del 19 al 22 de xunetu la vigésimonovena edición de la Feria de la Conserva, eventu que rinde homenaxe a la tradición conservera de Candás. 

Candás, vuelve ser centru neurálxicu de l'actividá mercantil conservera. Les rexones que miren al mar Cantábricu caltienen dende tiempu tras fuertes semeyances y venceyos nel campu de l'actividá pesquera. Les actividaes mercantiles consiguientes y los procesos d'ellaboración del pexe pal so posterior comercialización desenvolver en paralelu en puertos como Candás, Castro Urdiales. Bermeo o Mutriku. 

La feria turística-comercial ta consolidada como referente de venta de conserves nel norte del país. Nesta edición van participar 16 empreses conserveres. A les yá veteranes empreses qu'alleguen cada añu al puertu candasín xúnese, per primer vegada, la empresa conservera Regio Mare, procedente de Cantabria. 

Dieciséis empreses conserveres procedentes d'Asturies, Cantabria, Galicia, Málaga (vien una empresa de Vélez) y País Vascu van ufiertar una amplia variedá de conserves y platos precocinaos qu'ensin llugar a duldes van satisfacer los gustos más esixentes.

“Mientres los cuatro díes, van desenvolvese na feria diverses actuaciones musicales al cargu de distintes entidaes del conceyu como la Banda Gaites Candás, la fanfarria Pepe'l Chelo, el grupu de baille “San Félix” de Candás, según l'actuación d'una pareya de gaita y tambor pa ambientar la zona ferial. Amás van instalase na cortil trés obradores del conceyu que van ufiertar marañueles de Candás baxu la marca de calidá “Alimentos del Paraísu” - esplicó la conceyala de Turismu Paula Cuervo.

Va habilitase tamién  un puntu d'información turística na feria, con visites empuestes a la esposición permanente de la industria conservera'l vienres 20, sábadu @1 y Domingu 22 de xunetu de 12 a 14 hores y de 18 a 20 hores. Hai programaos talleres infantiles previa inscripción nel puntu d'información turística allugáu na mesma feria).” - prosiguió la edil.

Horariu d'apertura de los stands: Xueves (día d'apertura) de 17 a 22 h. Restu de díes, de 11 a 14:30 hores y de 17 a 22 hores. 
Inauguración: Día 19 de xunetu a les 18:30 hores

Programa d'actos y actividaes: 

Xueves, día 19, a les 18:30 hores. 
Inauguración de la XXIX edición de la feria. Percorríu institucional cola Banda Gaites de Candás. 

Vienres, día 20, a les 20 hores. 
Ambientación musical al cargu de una pareya de gaita y tambor. 

Sábadu, día 21
12:30 h. Taller infantil “Cocina risondera con conserves” al cargu de Llar Animación. (Inscripciones nel puntu d'información turística. Places llindaes: Axudicación de les mesmes por orde d'inscripción)
19:30 h. Ambientación musical al cargu de la fanfarria “Pepe'l Chelo y sus marchosos”

Domingo, día 22 
12:30 h. Taller infantil “Ellaboremos la nuesa mesma llata de conserves” al cargu de Llar Animación. (Inscripciones nel puntu d'información turística. Places llindaes: Axudicación de les mesmes por orde d'inscripción)
19:30 h. Actuación del grupu de Baille “San Félix” de Candás.

Vienres 20, sábadu 21 y Domingo 22 de 12 a 14 hores y de 18 a 20 hores. Visites Empuestes a la Esposición permanente de la Industria Conservera de Candás. Acutar nel puntu d'información habilitáu na Feria.


Empreses participantes: