Pasearte, esti fin de selmana artesanía nel Paseín

Esti fin de selmana, va tener llugar una nueva edición de Pasearte en Candás. Un certame que dende va trelce años entama'l Conceyu de Carreño n'El Paseín, unu de los rincones obligaos de paséu y esparcimientu de la villa, nel cuál les artesanes de la contorna del Cabu Peñes van esponer les sos creaciones artesanales al públicu y van vender los sos productos.

Les peculiaridaes del sector artesanu, el papel cultural, social y económicu que protagoniza, la so conexón coles señes d'identidá y tradiciones de los pueblos, según la conveniencia d'asegurar la continuidá de les distintes actividaes, faen necesaria y oportuna la celebración d'esti tipu de feries como una de les midíes que garanticen la protección, preservación ya impulsu del sector artesanu” señaló María Rosa Nodal-Concejala de Turismu.

“Pasearte” 2019 va celebrase a lo llargo de dos fines de selmana mientres los meses de xunetu y agostu. El primeru d'ellos va dar empiezu esti sábadu 20 de xunetu a les 17:00 hores, enllargándose la cita hasta'l domingu 21 de xunetu, permaneciendo abiertu al públicu de 11 a 21 hores.

Les cinco participantes na XIII edición de Pasearte” van ser:

·         Susana Álvarez  con "Mis pulseres y demás". Venta de bixutería, camisetes
·         Ester Llamazares "Tela Marinera”. Pieces feches a ganchiyu, cobertores, chall, muñeques, bolsos, …
·         Sonia Paraja "Taller Ventolín Artesanía". Cuero
·         Alicia Güerta “Caricoxes cerámica”. Cerámica ·
·         Rita Prendes. Pieces de cerámica 

"L'oxetivu d'estos mercaos artesanales ye favorecer el desenvolvimientu del sector artesanal de la contorna, favoreciendo la creación d'unos calces de comercialización nos que recuperar y caltener les manifestaciones artesanales de la zona, favoreciendo'l fomentu, la divulgación de les técniques y enseñances artesanales” comentó la Conceyala.

La segunda edición de Pasearte 2019 va tener llugar el sábadu 24 y domingu 25 d'agostu de nuevu n'El Paseín.