“En caúna de les dos modalidaes va poder tastiase platos bien especiales como pastel de bonito, arroz con bonito, pimientos rellenos, ensalada de ventresca o marmitako de bonito, rollu de bonito, a la plancha o a la candasina por poner dalgún exemplu, porque los establecimientos de restauración de la nuesa villa pesquera cuntan con un bon númberu de recetes d'esti aperciáu productu” comentó la Conceyala.
Unes xornaes que van contemplar la celebración del XXIII Festival Banda de Gaites “Villa de Candás”, festival declaráu d'interés turísticu rexonal pol gobiernu del Principáu d'Asturies y que va tener llugar los mesmos díes que les xornaes Gastronómiques.
Establecimientos de Restauración que participen na modalidá de Menú Zarráu:
• Sidrería Restaurante El Embarcadero
• El Llagar de Pola
• Sidrería Restaurante Casa Repinaldo
• Restaurante El Puerto
• Restaurante Torrontegui
Establecimientos de Restauración que participen na modalidad de Menú a la Carta:
• Restaurante La Parra
• Restaurante Sidrería La Estación
• Restaurante El Muelle
• Sidrería El Pescador
• Bar Restaurante El Náutico
• Pizzeria Doménico
• Restaurante Sidrería Santarúa
• Pulpería Señor Cachelo
• Mesón La Espiga
• Mesón Sidrería L’Espumeru
• Restaurante Sidrería Nordeste
• El Canalla
• Cafetería Centro Polivalente
• Sabores de Cocina
• Cafetería Principado
• Cantina de Tamón
• Sidrería Restaurante El Embarcadero
• El Llagar de Pola
• Sidrería Restaurante Casa Repinaldo