El Principáu va ampliar les zones d'estudiu de partícules en Carreño

Mientres el periodu d'allegamientos de la revisión del Plan de Meyora de la Calidá del Aire de la Aglomeración de Xixón aprobáu n'agostu de 2014, el Conceyu de Carreño propunxo a la Conseyería l'ampliación del estudiu de caracterización de partícules sedimentables a la parroquia de Prevera por ser una zona altamente afectada por esti tipu de contaminante al igual que'l restu de zones propuestes nel Plan. 

Na última xunta de la Comisión de Siguimientu del Plan celebrada a finales del pasáu mes de xunu, alcordóse la instalación d'un nuevu captador de partícules sedimentables en dicha parroquia. El mididor va instalase na redolada del Centru d'Iniciativa Rural. 

Esti nuevu captador va ser el terceru instaláu nel conceyu, nel marcu del Plan de la Meyora de la Calidá del Aire de Xixón nel que s'inclúi la mayor parte del territoriu de Carreño sacante Tabaza y la so redolada (qu'a efectos de zonificación atópense incluyíos na Zona d'Avilés). 

Los otros dos captadores atópense en Falmuria (Priendes) y Monte Morís (Albandi). Anguaño tase estudiando'l treslláu del mididor de Monte Morís a la Urbanización de Xibares (Albandi) pa ver la incidencia de les partícules nes zones más poblaes.