Renovación de suministru d'agua de la Machina a la Menudina

Dientro del Plan de renovación y meyora de los suministros d'agua potable a les parroquies rurales del Conceyu, que'l Conceyu de Carreño ta llevando a cabu p'ameyorar la calidá de los suministros y sobremanera les sos característiques de caudal y presión tase executáu una renovación d'un tramu de rede en Llorgozana. La empresa Jaime Fernández, S.L., que resultó axudicataria de les obres tres la llicitación correspondiente, realiza les mesmes por un importe de 22.627 € IVA incluyíu.

Esti tramu de tubería de suministru de la rede municipal en Llorgozana, dende la Machina a la Menudina, nun taba nes debíes condiciones, por cuenta de un antiguu movimientu de tierres que provocó'l so frayatu y de resultes d'ello la tubería cruciaba'l vial por un conductu non fayadizu, escurriendo en superficie al traviés d'una propiedá privada. Con estes obres lo que pretende realizase ye una nueva canalización pa dexar l'acometida a la Menudina en situación de seguridá” – esplicó Manuel Noceda, edil de Mediu Rural.


El númberu de viviendes que se van beneficiar d'esta renovación ameyorando'l serviciu de suministru ye de diez, amás de delles quintanas con actividá agraria.

Plantégase la renovación de la rede dende l'encruz del camín de la Machina cola carretera AS-110 hasta la gabita cola rede esistente na Menudina. Pa ello abrirá una cabiana per camín municipal y camín de serviciu que circula paralelu a la carretera hasta salir a un puntu nel que puede realizase una llanca nel AS-110 y cruciar a la parte de la Menudina. Una vegada realizada la gabita, van realizase dos acometíes a dos quintanes” – añedió'l conceyal.

L'actuación que tamos realizando inclúi'l treslláu de les acometíes de la zona a la nueva rede puesta en serviciu, tamién el treslláu de contadores asitiaos davezu nel interior de les viviendes a les llendes de les parceles, agospialos n'armarios de formigón prefabricáu, y la renovación de les acometíes domiciliaries cuando sía necesariu, tollo según condiciones técniques debidamente reflexaes na memoria de la obra contratada. Amás establecióse un plazu de garantía de dos años de les obres realizaes. Periodu nel que la empresa axudicataria va ser responsable del caltenimientu y, teniendo de reemplazar por otres nueves toes aquelles que resulten estropiaes o deterioraes por cualesquier causa, o nun funcionar debidamente por causes que-y sían imputables” – señaló Noceda.