El Centru Polivalente “La Baragaña”, acueye la esposición de
Global Humanitaria ‘Hambre y Seguridad Alimentaria’, que va poder
visitase del 1 al 15 d'ochobre de llunes a vienres: de 9 a
22h. Sábados y Domingos de 10. a 13. y de 16.30 a 21.00
hores, presentando al públicu les causes de la fame y les sos
soluciones
Si en 1990 un 23,3% de les persones de rexones en desenvolvimientu
teníen una nutrición insuficiente, en 2015 esti porcentaxe cayera
hasta casi la metá y representaba un 12,9%. A pesar de les meyores,
sicasí, casi 795 millones de persones pasen fame nel mundu. D'elles,
el 70% son muyeres. La amuesa ta integrada por 10 paneles
informativos que repasen les causes y consecuencies de la fame na
crecedera, la educación y el progresu social nel marcu de l'axenda
de los Oxetivos de Desenvolvimientu del Mileniu y de la nueva axenda
d'Oxetivos de Desenvolvimientu Sostenible, qu'entró a valir en 2016.
Causes de la inseguridá alimentaria
Anguaño, el mundu puede producir abondos alimentos pa nutrir
afechiscamente a tolos sos habitantes. El problema ye l'accesu a la
producción y la distribución de los alimentos a nivel mundial. Les
causes de la inseguridá alimentaria respuenden, ente otres, a les
polítiques nacionales ya internacionales qu'afecten al
desenvolvimientu agrícola o al comerciu, y a les fluctuaciones nos
precios de los alimentos producíes por desastres naturales o
conflictos armaos.
Organismos como la FAO consideren que, si les muyeres llabradores
tuvieren el mesmu accesu que los homes a la propiedá de la tierra y
los alimentos, el númberu de persones con fame nel mundu podría
amenorgase hasta en 150 millones. En Global Humanitaria
desenvuélvense proyectos p'ameyorar la nutrición de más de 50.000
neños y neñes n'edá escolar, les sos families y les sos
comunidaes. Estos proyectos van dende güertos y comedores escolares,
vixilancia alimentaria y nutricional de población escolarizada, y
diagnósticos nutricionales, hasta la formación comuñal en seguridá
alimentaria y nutricional, incluyendo bones práctiques pa la
manipulación ya hixene de los alimentos.

Albandi