Preludiu del aire nel Antón

El próximu vienres, 15 de febreru a les 19:00 h., va tener llugar nel Centru d'Escultura de Candás, Muséu Antón la inauguración de la esposición “Preludio del aire” de Faustino López.

Esta esposición axunta una trentena d'escultures móviles, realizaes con banielles d'aceru inoxidable de distintu diámetros y llámines de plásticu de colores.

L'interés de López pol equilibriu de les formes y l'usu del espaciu como marcu d'espresión artísticu viéno-y, según asegura, pola so afición a les cuestiones estétiques.

Doctor en Filosofía pola Universidá d'Uviéu, enseñó Filosofía n'Avilés. La so tesis doctoral “La escultura inquieta. La interpretación de la escultura cinética so la perspectiva de Nietzsche”, supunxo una singular interpretación de la escultura cinética de Alexander Calder dende la filosofía de Nietzsche.

Faustino, defínese como un curiosu aficionáu a les cuestiones estétiques y artístiques y reconoz ensin reparos la influencia de munchos artistes a los qu'almira fondamente dende Frai Anxélicu a Picasso.

Almite, tamién, la influencia de la escultura cinética de Alexander Calder, unu de los primeros escultores que concibió oxetos en movimientu con múltiples formes y colores como espresión artística, lo que vieno en llamase «móviles» o «escultura cinética».

La esposición, va poder ser visitada nel Centru d'Escultura de Candás, Muséu Antón hasta'l 24 de marzu. L'horariu de visites ye de martes vienres de 17:30 a 19:30 h., sábados, domingos y festivos de 12:00 a 14:00 h. y de 17:30 a 19:30 h. La entrada ye gratuita
.