LA OBRA PICTÓRICA D'ANTÓN NEL MUSÉU

Dende'l 8 de xunetu y hasta el 20 de Setiembre, nel Centru d'Escultura de Candás, Muséu Antón podrá visitase la esposición temporal  “Antón Rodríguez García. Obra pictórica”

L'Alcaldesa de Carreño acompañada d'una representación de la familia del Antón, Alberto García Martínez, Conchita Rodríguez y Abdón Durán Rodríguez realizó una visita empuesta a la mesma. 

L'amuesa axunta un total de 20 acuareles y olios de temática diversa: ermites, ilesies y paisaxes de Carreño según semeyes de familiares. Al traviés d'estes obres pretende dase a conocer l'actitú del escultor y la trayectoria evolutiva del artista dientro del mediu pictóricu.

Nestos cuadros l'artista amuesa tanto la so escepcional capacidá dibuxística como'l so bon dominiu de la sensación de volume que lu conduz a plantegar una estructura compositiva bien definida.

“Esta amuesa da cuenta la calidá del autor como pintor y retratista y, coles mesmes, dexa ampliar sustancialmente la conocencia de la rica y estensa obra que caltien el Muséu” - señaló l'Alcaldesa.

L'horariu de visites a la mesma ye de Martes a Domingo de @12:@00  a 14:00 h. y de 18:00 a 21:00 h. La entrada ye gratuita.