XXXI FERIA DE LA CONSERVA DE CANDÁS

Anguañu nel 2020 la Feria de la conserva en Candás presenta novedaes, ente l'actual situación de la pandemia del COVID -19 qu'afecta al mundu.

Laes intenses medíes sanitaries y de control d'aforos a los que obliga la prevención pol COVID- 19 dan a esta edición de la Feria rexonal de un calter escepcional, que xustifica que l'asociación rexonal conservera precise d'una asistencia técnica y d'empresa especializada, que, xuntu col Ayuntamientu garanticen el cumplimientu de les medíes sanitaries necesaries.

· Celebraráse del 23 al 26 de xunetu nel muelle local, únicamente con 10 espositores: les empreses asturianes fabricantes de conserves de pexe.

La empresa MG.Lab contratada como asistencia técnica establecerá y coordinará los protocolos pa que'l eventu sía SAFE COVID.

Ye obligatoriu usu de mázcara facial.

Va faese control de aforu de tal forma que n'un espaciu esterior acot´su (de más de mil metros cuadraos) nun se va permitir la estancia simultánea de más de 80 persones mercando. Asina preténdese garantizar que'l públicu visitante te cómodu y pueda respetar la distancia de seguridá de 1,5 m. Dos persones van controlar l'accesu con una aplicación móvil que permitirá a la organización tener datos en cada momentu del aforu. Cuando éste se complete deberáse guardar cola.

Contratóse personal extra ( 6 personas) que mientres la Feria encargaráse de velar pol cumplimientu de la normativa, y de control de temperatura.

Va haber refuerzu de llimpieza mientres toa la Feria. Esi personal va tar pasando constantemente por toos los Stands de manera ininterrumpida n'horariu de 11:30 a 14:30 hores y de 17:30 a 21:30 hores.

· Pal correctu cumplimientu de toes les medíes de seguridá, dispondráse d'un accesu d'entrada y salida distintos.

· Va haber un circuitu de pasu pa visitantes, que tan solo van tener que seguir les indicaciones de les marques quevan ser incluyíes nel suelu.

· La información de los participantes, va tar en soportes verticales, eliminando papeles, flyers y demás manipulados,  soportes de 2 metros d'altor, para garantizar la visual y llaterales de 1 metro caúnu con toa la información necesaria. Incluyiráse nos soportes información de les empreses conserveres, imaxe de la feria ya información de prevención.

· Frente a cada caseta incluyiránse llínees de separación que van marcar la espera de los stands.

Participarán les empreses asturianes que siguen: Agromar, Remo, Sellavarim, S.L., Anchoas Hazas, Conservas la Polar, Conservas Costera, Conservas Lanza, Conservas Eutimio, Conservas Artesanales Telva y Conservas El Viejo Pescador

También se contrató una empresa de seguridá. Habilitaráse una zona de carga y descarga, por tiempu llindáu, pa que la clientela pueda xubir a los coches la mercancía mercada. Tamién va haber zona de aparcamientu para movilidá amenorgada.

Frente a cada caseta espositora, incluyireanse llínees de separación que marcarán la espera en los stands. Habrá bandas de distanciamientu, fleches de percorríu pa marca-y al públicu cual ye la ruta de entrada y salida. Amás, como sofitu, va tar el equipu la empresa contratada, actuará de conductor del públicu para evitar aglomeraciones.

Como los productos van tar pa mercar n'unas casetes onde la distancia de seguridá cola clientela amenórgase van instalase unes mampares de protección en cada caseta dexando espaciu en baxu, para que se pueda entregar mercancía.

FECHES Y HORARIOS DE MONTAXE:

Montaxe día 23 por la mañana de 10:00 a 15:00, pa espositores de les 10 empreses conserveres asturianes.

FECHES Y HORARIOS D'APERTURA DE LA FERIA AL PÚBLICU:

DÍA 23 DE XUNETU - Horariu de 17 a 21 hores.

DÍAS 24-25-26 DE xunetu - Horariu de mañana de 11 a 14 hores - Horariu de tarde de 17 a 21 hores.