MEYORA DEL CAMÍN DE LA MATA (C-806) EN CANDÁS

L'Ayuntamientu de Carreño aborda les obres de meyora y pavimentación del camín, de titularidad municipal, de La Mata, C-806, nel barriu del mesmu nome, na parroquia de Candás.

“Estes obres de meyora de la infraestructura municipal tan dientro de les actuaciones previstes y presupuestaesnel Plan Integral de la Zona Rural. Esta actuación da respuesta a una petición vecinal. Esti vial polo so antigüedá presentaba una conservación deficiente. Los deterioros nel mesmu agravaronse pol efectu de les agües d'escorrentía al resultar insuficiente el sistema de drenaxe que tenía.” señaló Manuel Noceda-Conceyal Mediu Rural.


“El Camín de La Mata, el C-806, ye un vial que deriva del marxe izquierdu de la carreta CE-1, a la salida de Candás, nel puntu kilométricu 265. L'objetu de la actuación ser el tramo comprendíu ente la carretera y la quintana esistente, siendo'l llargor de 207 metros con anchura de 3,03 metros, con una superficie total de 626,50 metros cuadraos”describió l'edil.

“ La Oficina de Xestión Urbanística de la Mancomunidá del Cabu Peñes ellaboró'l proyectu de meyora d'esta infraestructura pública pa la so contratación. Tres el procesu de llicitación correspondiente, les obres necesaries fueron axudiceas a Asfaltos Arlos, S.L. por un importe final de 18.312,62 €, al ser esta la ufierta meyor en términos de calidá-preciu. Siendo esta empresa la encargada de llevar a cabu las meyores nel vial municipal” prosiguió Noceda.

“Las obres previstes ver consistir n'estender en tou'l trazáu una capa de zahorra artificial d'espesor mínimu de 15 centímetros, humectada y compactada pa posterior afirmáu mediante aglomeró asfáltica tipu D-12 estendíu en caliente, con un espesor mínimu de seis centímetros previo riego de adherencia de la base. Va mantenese'l anchor de la calzada que ye de 12 metros de embocadura cola carretera y de 3 metros nel trazáu, disponiendo d'un sobre-anchor nel puntu métricu pm50.00” relató el responsable de la Zona Rural.

“Pa solucionar el problema de la evacuación de les agües se plantea la instalación d'una cuneta bordeillu de 0,5 metros d'anchor total hasta el puntu métricu 119,50 que desaguará nel pozu esistente, al que vierte l'otro tramo del vial. Amás, va procedese a la llimpieza del pozu y cañu. Como complemento a las obras también se limpiará la cuenta a ambos extremos de la intersección con el obxetivu de favorecer la circulación de les agües pluviales hasta'l desagüe, instalando un tubu salvacunetes” remató el Conceyal.

Les obres que van tener una duración, estimada, d'un mes, 20 díes hábiles, polo que ta previsto que rematen a finales del mes d'Agostu.