Renovación d'abastecimientu d'agues nel Regueral 

Los barrios candasínos de L´Ablanal y La Sierra veníen abasteciendo d'agua municipal por una tubería en PVC con menos sección de la que precisábase coles viviendes actuales. El material de la rede, la escasa sección xenera munches averíes y perdes de presión.

Estes circunstancies llevaronnos a impulsar el cambéu y aumentu de sección de les tuberíes .  Col fin de resolver los problemes de la zona, proyectóse la renovación de la rede con tubería de polietilenu de 90 y 50 mm de diámetru, anulando el tramu de tubería de fibrucementu existente” – señaló Manuel Noceda edil de Mediu Rural..

Ta realizándose la renovación de la rede dende l'encruz de la carretera CE1 col camin de les Escueles en el Regueral, pa dempués cruciar la carretera CE1 y siguir pel camin de L'Ablanal (C123) hasta entroncar con un tramu ya anováu. Vuélvese a enganchar de nuevo la tubería n'otru puntu señaláu nel camin de Monterriundo (C809) hasta rematar tras dar serviciu al puntu postreru nel camin de Cumal y Estadia (C808).

Tres la lilcitación de las obres, éstes axudicáronse en 19.709,21€ (IVA incluyíu) a la empresa local Anselmo Bango, Obras y Contratas S.L” – concluyó el conceyal.