Obres de saneamientu nel CIR de Tamón

El Conceyu de Carreño, al traviés de la Conceyalía de mediu rural, executa obres de meyores en parte de les instalaciones municipales del denomináu Centru d'Iniciatives Rurales (CIR) de Tamón.

Les obres contemplen la renovación d'aire, a la depuración de los arramaos sacupaos pola rede de saneamientu, la dotación d'elementos de protección nel accesu pa persones con movilidá amenorgada y la protección del buecos de fachada frente a la entrada d'insectos na cocina del chigre. El costu de les mesmes xube a 39.147,03 € IVA incluyíu. Tres el correspondiente procesu de llicitación les obres axudicáronse a la ufierta más ventaxosa, la presentada pola empresa INGENIEROS: CONTRUCCIÓN Y NAVES S.L.

Dada la inesistencia de rede municipal de saneamientu na zona, con oxetu de captar y dar tratamientu a les agües residuales que xenera l'actividá y teniendo en cuenta'l volume previsto según les sos característiques optóse por prever la instalación d'un sistema de depuración totalmente soterráu” - esplicó Manuel Noceda, edil de mediu rural.

La instalación prevista consiste nuna depuradora compacta dafechu soterrada constituyía por un cuerpu prefabricáu, con trés cámares de tratamientu: cámara anóxica, cámara aerobia y decantador. Asina mesmu va tar dotada d'aireación enllargada de fangos activos y agitadora horizontal somorguiable pa lo cual rique un sistema d'alimentación eléctricu que, partiendo del interior del edificiu enríese al traviés de la fachada norte y siga en cabiana soterrada hasta'l sistema de depuración.

Pa la rede de tratamientu del efluente producíu, primeramente va faese una arqueta de forgue y antes de la so conexón al puntu d'arramáu va instalase otra para toma d'amueses. Tou este conxuntu según les redes de saneamientu que van conducir los efluentes y la d'alimentación eléctrica van tar dafechu soterraes.

Prevese que'l conxuntu del sistema de depuración ocupe unos 7,50 ml de llargor con un anchu de 2,20 ml, previéndose una fondura d'escavación que nun entepase de 3,00ml baxu la rasante actual. Vamos aprovechar la rede esistente pa enriar les agües pluviales y per otru llau la nueva rede va conducir, va tratar y va sacupar namá agües fecales procedentes de la edificación municipal”–concluyó'l conceyal.