El Conceyu de Carreño, en collaboración con Cogersa, punxo en marcha una actividá formativa de cocina na que s'enseñó a los y les asistentes a ellaborar distintes recetes con chicolate que puedan preparar en casa.
El máster class desenvolvióse nes antigües Escueles de Ambás,i see de l'Asociación Vecinal Santiago de Ambás.
La sesión formativa tuvo una duración de 3 hores. Los participantes nel cursu tuvieron la oportunidá de ver en directu cómo s'ellaboren les recetes d'Ana Belén Fernández, una de les mayores especialistes en chicolate d'Asturies. La so carrera desenvolvióse principalmente col maestru chicolateru Tinu Helguera en La Casa del Chocolate, nel Paséu de Begoña de Xixón. En 2010 decidió crear la so propia confitería, la primera especializada en chicolate de la ciudá.
El so nome, Chokoreto, ye como se pronuncia chocolate en xaponés. Ellí oficia de sol a sol en busca d'escelsos sabores col cacáu como protagonista. Cuenta con un curiosu mostrador de corte modernu y bien climatizáu que contribúi a la vienta, amás de seis meses que dexen tastiar in situ una selección de cafés y tés acompañaos de pastes artesanes.
Con esta actividá formativa pretendió treslladase una cocina profesional, de confitería de primer nivel, a la cocina más casera y auténtica, y amosóse cómo puede aplicase a les ferramientes y tecnoloxía que tenemos nes cases anguaño.
Les recetes qu'ellaboraron en directu fueron:
TURRÓN CRUJIENTE DE CHOCOLATE Ye un
turrón artesanu ellaboráu a base de mantega de cacáu, chocolate y un barquillu espeñicáu que ye parte del secretu d'esti postre.
TRONCO DE NAVIDAD Esti tradicional postre francés, denomináu “Bûche de Noël”, gocia d'especial popularidá nésti y otros países europeos. Asemeya la forma d'un tueru d'árbol y ellabórase con un bizcuechu relleno de crema. Ana Belén enseñólos a preparar con distintos rellenos, como crema pastelera o crema de turrón, y a decoralo con múltiples opciones, dende azucre llustre, pasando por almendres, chicolate arralláu o BOMBONES ROCA Los y les asistentes prepararon coles sos propies manos l'amiestu y caúnu a la so manera creo los bombones dándo-yos distintes formes, ellaboraos con almendres y cobertoria de chicolate.
Amás, esplicáron-yos otres munches recetes de postres, cremes y glasas ideales pa cubrir les nueses creaciones navidiegues.
A cada asistente apurrióse-y un mandil de diseñu últimu modelu de la firma asturiana Monza, una cazuela de colores que va sirvir de recipiente pa les sos próximes creaciones, y un diploma d'asistencia.
Al actu d'entrega de diplomes allegó'l conceyal de la zona rural, Manuel Noceda.
El prestu foi la tónica xeneral a la finalización del cursu, qu'amosaron clara disposición en preparar les recetes y trucos aprendíos nel máster class “Duce Navidá”, según les sos ganes ya ilusión por realizar nueves formaciones.
El máster class desenvolvióse nes antigües Escueles de Ambás,i see de l'Asociación Vecinal Santiago de Ambás.
La sesión formativa tuvo una duración de 3 hores. Los participantes nel cursu tuvieron la oportunidá de ver en directu cómo s'ellaboren les recetes d'Ana Belén Fernández, una de les mayores especialistes en chicolate d'Asturies. La so carrera desenvolvióse principalmente col maestru chicolateru Tinu Helguera en La Casa del Chocolate, nel Paséu de Begoña de Xixón. En 2010 decidió crear la so propia confitería, la primera especializada en chicolate de la ciudá.
El so nome, Chokoreto, ye como se pronuncia chocolate en xaponés. Ellí oficia de sol a sol en busca d'escelsos sabores col cacáu como protagonista. Cuenta con un curiosu mostrador de corte modernu y bien climatizáu que contribúi a la vienta, amás de seis meses que dexen tastiar in situ una selección de cafés y tés acompañaos de pastes artesanes.
Con esta actividá formativa pretendió treslladase una cocina profesional, de confitería de primer nivel, a la cocina más casera y auténtica, y amosóse cómo puede aplicase a les ferramientes y tecnoloxía que tenemos nes cases anguaño.
Les recetes qu'ellaboraron en directu fueron:TURRÓN CRUJIENTE DE CHOCOLATE Ye un
turrón artesanu ellaboráu a base de mantega de cacáu, chocolate y un barquillu espeñicáu que ye parte del secretu d'esti postre.
TRONCO DE NAVIDAD Esti tradicional postre francés, denomináu “Bûche de Noël”, gocia d'especial popularidá nésti y otros países europeos. Asemeya la forma d'un tueru d'árbol y ellabórase con un bizcuechu relleno de crema. Ana Belén enseñólos a preparar con distintos rellenos, como crema pastelera o crema de turrón, y a decoralo con múltiples opciones, dende azucre llustre, pasando por almendres, chicolate arralláu o BOMBONES ROCA Los y les asistentes prepararon coles sos propies manos l'amiestu y caúnu a la so manera creo los bombones dándo-yos distintes formes, ellaboraos con almendres y cobertoria de chicolate.
Amás, esplicáron-yos otres munches recetes de postres, cremes y glasas ideales pa cubrir les nueses creaciones navidiegues.
A cada asistente apurrióse-y un mandil de diseñu últimu modelu de la firma asturiana Monza, una cazuela de colores que va sirvir de recipiente pa les sos próximes creaciones, y un diploma d'asistencia.
Al actu d'entrega de diplomes allegó'l conceyal de la zona rural, Manuel Noceda.
El prestu foi la tónica xeneral a la finalización del cursu, qu'amosaron clara disposición en preparar les recetes y trucos aprendíos nel máster class “Duce Navidá”, según les sos ganes ya ilusión por realizar nueves formaciones.

Albandi